Spring naar inhoud

Biodiversiteitstuin Corpac ziet er verwaarloosd uit

In 2010 werd rondom het Corpac Huis, het pand op de hoek van Ringbaan West en Prof. Cobbenhagenlaan, waarin destijds onder meer de Kamer van Koophandel was gevestigd, een biodiversiteitstuin aangelegd. Met de biodiversiteitstuin wilde het Corpac Huis een natuurlijke omgeving maken voor planten en dieren. De gemeente stak er €110.000,- in, Het Corpac Huis €20.000,- en de provincie Noord-Brabant betaalde €25.000,-.

Maar inmiddels is van deze biodiversiteitstuin nog weinig over. Het ziet er uit alsof er in jaren niemand geweest is en de bouwhekken die de wandelpaden blokkeren maken duidelijk dat bezoek ook niet gewenst is.

De LST wil in de eerstvolgende vergadering van de raadscommissie hierover opheldering vragen, aangezien de gemeente en de provincie er aan hebben meebetaald met belastinggeld. Aangezien het raadreces nog steeds voortduurt, wat betekent dat het grootste deel van het College van B&W afwezig is in verband met de zomervakantie, zal het nog tot half september duren voordat deze opheldering er komt.

Share

3 gedachten over “Biodiversiteitstuin Corpac ziet er verwaarloosd uit

  1. Ria

    Inderdaad ik kwam er vandaag langs die nieuwe moestuin in de Korvel, was wel even zoeken want ik had er van gehoord via het parochie blad 'de goede herder'. Ik kreeg spontaan een rondleiding door de tuin van een van de vrijwilligers Henk. Wat hebben die vrijwilligers toch een pluim verdient met zo weinig middelen in drie maanden z'n fantastisch plaatje met veel vergeten groente en een mooi rustige plekje achter het kerkhof van de Laarstraat. Ik nam er ook nog paar ons gele boterbootjes mee daar is mijn man gek op. Ze waren verrukkelijk. Complimenten dames en heren Korveltuin. Kom graag nog vaker langs voor groente. Wat een mooie ontmoetingsplek en nieuwe aanwinst voor onze wijk.

  2. wijkbewoners Korvel

    Zou zeggen kom eens kijken naar de buurtmoestuin Korvel. Hoe 35 vrijwilligers beperkter financiële middelen door gezamenlijke energie een geweldige biodiversiteits tuin met bloemen, kruiden en groenten hebben aangelegd. Hier tieren verschillende vlinders soorten en de vele vogels in weelde. Tevens zorgen ze ook nog voor een beetje armoedeverzachting in de wijk. Doordat vrijwilligers gratis en buurtbewoners tegen het principe 'wat het je waard is' groenten mee mogen nemen.

  3. Ben Delbaere

    Een terechte opmerking, dat de biodiversiteitstuin bij het Corpac Huis er momenteel niet erg representatief bijligt. Als ecoloog ben ik nauw betrokken bij het opstarten en opvolgen van de tuin wil ik toch even wat nuance brengen in het bericht. Het Corpac Huis is al geruime tijd bezig met renovatie van het hoofdgebouw. Hierbij streven ze naar een hoge mate van duurzaamheid, inclusief wat natuur betreft. Als onderdeel van de renovatie krijgt de biodiversiteitstuin ook een nieuwe beurt. Deels heraanleg, deels grondig onderhoud - zoals ook gebeurd is in het naastgelegen gedeelte van het Theresialyceum. Naar verwachting zal alles er dit najaar weer goed bijliggen en zal de tuin weer toegankelijk en uitnodigend zijn voor iedereen. Wat biodiversiteit betreft is het trouwens prima gesteld met de tuin. Nooit eerder waren er zoveel vlinders in dit stukje stadscentrum, om maar een voorbeeld te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen