Spring naar inhoud

Beveiliging Binnenstad met Koningsdag

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Vanwege Koningsdag en het bezoek van de Koninklijke familie wordt er een speciale verordening met strenge regels ingesteld. Deze verordening is geldig van woensdag 26 april 12.00 uur tot en met donderdag 27 april 2017 zolang de Koninklijke familie in Tilburg is, 14.00 uur of zolang nodig.

Het Koninklijk bezoek is een Nationaal Evenement, wat betekent dat de gemeente Tilburg zich moet houden aan richtlijnen voor wat betreft de veiligheid, die door de Rijksoverheid hiervoor zijn ontworpen. Onderdeel hiervan is, dat er gewerkt wordt met veiligheidsringen.

De binnenstad is opgedeeld in vier veiligheidsringen, waarbij ring 2 de route van Koningsdag betreft, ring 3 de directe straten en pleinen er omheen en ring 4 het gebied omvat tussen de Molenstraat - Veldhovenring in het noorden, de Ringbaan Oost in het oosten, grofweg de Piushaven, Bisschop Zwijssenstraat en de Schouwburgring in het zuiden en de Noordhoekring en Gasthuisring in het westen. Ring 1 betreft de leden van het Koninklijk Huis en voor de beveiliging van deze mensen is niet de gemeente verantwoordelijk, maar de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), welke een afdeling is van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Regels in het hele gebied binnen ring 4:

Het is verboden om met een motorvoertuig dit gebied binnen te komen van 27 april 8.00 uur tot 14.00 uur, of tot de Koninklijke familie weer weg is. Behalve bewoners, het openbaar vervoer, leveranciers, schoonmakers, zorgverleners, mits zij een geldig vignet hebben. Verder is het verboden om vlieg- voer- of vaartuigen bij je te hebben die op afstand bestuurbaar zijn. Bijvoorbeeld: drones.
Alle horecazaken moeten op 27 april tussen 3 uur en 6 uur 's nachts gesloten zijn.

Regels die gelden binnen ring 3:

In dit gebied mogen geen terrassen buiten staan op 27 april van middernacht tot 14.00 uur. Verder mogen er tussen 6.00 uur en 14.00 uur geen spullen of drukwerk worden uitgedeeld, behalve de flyers met het officiële programma van de organisatie van Koningsdag.

Vanaf middernacht tot 14.00 uur mag er geen enkel voorwerp buiten staan op de openbare weg, alle bloembakken, terrasafscheidingen, parasols, afvalcontainers, fietsen en auto's en dergelijke moeten weg.

Het is verboden om op te treden als straatartiest, straatmuzikant, (straat)fotograaf, tekenaar, filmmaker of gids, behalve wanneer dit een onderdeel is van het officiele programma. Er mogen geen spullen worden verkocht op straat. Ondernemers mogen hun zaak wel open hebben zoals gewoonlijk.

Het is verboden om voorwerpen bij je te hebben die gebruikt kunnen worden als wapen, waaronder ook geen glas of blik.

Regels die gelden binnen ring 2:

In dit gedeelte is het voor bijna iedereen verboden om hier in openbaar gebied te zijn, of in een gebouw te zijn binnen het gebied. Alleen de leden van de Koninklijke familie, mensen uit de hofhouding en speciale ambtenaren mogen hier komen. En verder mensen die een accreditatiepolsband dragen en een legitimatiebewijs bij zich hebben.

Verder zijn rondom het gebied, ring 4, diverse straten afgesloten. Zie de kaart hieronder (klik op de afbeelding voor een vergroting). Veel meer informatie is te vinden op www.tilburg.nl/koningsdag.

 

Share

2 gedachten over “Beveiliging Binnenstad met Koningsdag

  1. Jos van den Oetelaar

    Regels binnen ring 3.
    "waaronder ook geen glas of blik."

    Is deze tekst wel juist?
    "Geen glas" komt vreemd over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen