Spring naar inhoud

Albert van Wijk lid in de Orde van Oranje Nassau

Lid Orde van Oranje NassauAlbert van Wijk uit Tilburg ontving op zaterdag 28 mei een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn vele
verdiensten voor gehandicaptensociëteit Rolita. Locoburgemeester Berend de Vries reikte de onderscheiding uit ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Albert van Wijk als voorzitter/coördinator van Stichting Rolita bij Sociëteit Rolita aan de Matterhornstraat 1 in Tilburg.

Albert van Wijk (63) is veertig jaar als vrijwilliger verbonden aan gehandicaptensociëteit Rolita. Deze sociëteit bestaat sinds 1968. Als coördinator en voorzitter van Rolita zet hij zich in om de integratie van lichamelijk gehandicapten onder validen te bevorderen. De heer Van Wijk is de motor, promotor en het hart van de sociëteit. Bij Rolita is elke zaterdagavond een soosavond voor meervoudig gehandicapten. Elke week houdt hij zich bezig met het voorbereiden en verzorgen van deze avond.

Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de personele en financiële organisatie en voor het beheer en onderhoud van het gebouw. Ook organiseert hij activiteitenweekenden voor gehandicapten op diverse locaties en is hij verantwoordelijk voor de jaarlijkse kerstvieringen, carnaval, paasbrunch en barbecue.

In het verleden organiseerde Albert Van Wijk bovendien tien jaar lang maandelijks een filmavond voor bewoners van verzorgingstehuis 't Laar en bezorgde de bewoners zo een leuke uitgaansavond.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen