Spring naar inhoud

Afvalinzameling blijft tweewekelijks

Raadslid Hans Smolders (LST) heeft opnieuw gevraagd, zelfs gesmeekt aan het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) of het mogelijk is dat de afvalcontainers voor groente-, fruit en tuinafval (gft) tijdens de zomermaanden elke week geleegd worden.

"Door de warme zomermaanden worden de problemen bij de Gft-containers wederom pijnlijk duidelijk met vele maden en vliegen. Daarom vraagt/smeekt de LST u om het vorig jaar genomen besluit te heroverwegen en in de zomermaanden de Gft-containers weer gewoon wekelijks te ledigen?" schreef hij in juni aan het College.

Het antwoord was opnieuw: "nee".

Volgens het College is na uitgebreid vooronderzoek gebleken dat een tweewekelijkse inzameling voldoende is, waarna de gemeenteraad op 2 november 2015 hiertoe heeft besloten bij het nieuwe afvalbeleid. De belangrijkste reden om dit te besluiten was, dat mensen hierdoor hun afval beter gaan scheiden. De bedoeling is, dat er in 2019 nog maar gemiddeld 140 kg restafval per inwoner zal worden opgehaald. Volgens het College blijkt nu, dat deze maatregelen een positieve invloed hebben op de afvalscheiding. Hierover komt nog gedetailleerde informatie als het afvalbeleid wordt geëvalueerd aan het eind van 2017.

Er zijn 22 meldingen en klachten binnengekomen in periode tussen 20 april en 23 juni 2017. Verder zou het ook uitvoeringstechnisch niet mogelijk zijn om op korte termijn de inzameling wekelijks uit te gaan voeren.

Share

2 gedachten over “Afvalinzameling blijft tweewekelijks

  1. Anke van berkel

    Ooktilburg spoort niet, was blij maar hier in Goirle begint het gesodemieter ook,en ja minder afval(in de contaimers)de rest wordt overal in de natuur gedumpt maar daar kijken ze niet naar

  2. Mies

    Waar kan ik klagen? Heb de afgelopen weken steeds maden en vliegen in de groenbak gehad. Te vies voor woorden. Ik gooi nu alleen nog tuinafval in de kliko. De etensresten gaan in plastic zakje in de hondenpoep bakken. Ik ben er klaar mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen