Spring naar inhoud

Aanhoudend rustig en mooi zomerweer

07-13-2013-juli-zomerweer-Boomstraat
"Neerslag is in geen velden en wegen te bekennen. Het blijft rustig en aangenaam zomerweer, waarbij zon en wolken elkaar zullen afwisselen."

weerbericht

Vanaf morgen (maandag ) gaan we beginnen aan een tweede zomerperiode die rustig en warm zomerweer zal opleveren. Temperaturen komen boven de 25 graden uit, het blijft droog en de zon doet goed zijn werk. Op het einde van de week wordt het minder warm en is er meer bewolking, maar van neerslag is geen sprake. Ideaal vakantieweer voor iedereen. Het wordt eigenlijk een herhaling van vorige week, want toen begon ook op maandag een periode met warm zomerweer (29 graden in Tilburg) die tot donderdag duurde, want toen werd het bewolkt en haalden we de 20 graden zelfs niet meer.

Opvallend is dat het warme zomerweer veroorzaakt wordt door een noordelijke stroming en niet door de gebruikelijke oost tot zuidoostelijke. Net als in de voorgaande maanden zou dit dan koel weer moet leveren, maar niets is minder waar. Het is gewoon prachtig zomerweer en dat komt omdat het de laatste weken gewoon warm is in Noord-Europa. Dan te bedenken dat als de wind naar het (zuid)oosten zou draaien het allemaal nog warmer zou zijn geworden. Maar daar is in de komende periode geen sprake van. Het weerbeeld wordt nu al tien dagen bepaald door een hogedrukgebied dat zich steeds van Scandinavië naar de Britse Eilanden verschuift en wij zitten daar precies tussenin.

Met een noordoostelijke wind komt de warmte dan binnen. In de loop van de week zoekt het hogedrukgebied Groot-Brittannië weer op en dan draait de wind langzaam naar het noorden. De zon moet dan steeds meer plaats maken voor (sluier)bewolking en de temperatuur duikelt langzaam naar beneden van rond de 20 graden richting het weekeinde. Neerslag is in geen velden en wegen te bekennen. Het blijft rustig en aangenaam zomerweer, waarbij zon en wolken elkaar zullen afwisselen. Omdat er maar weinig wind staat voelt dat heerlijk aan voor allerlei buitenactiviteiten zoals de Vierdaagse van Nijmegen en de Tilburgse Kermis. Maar ook voor het bezoeken van dierentuinen, pretparken, terrasjes, etc. is het schitterend weer. Geniet er maar van.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen