Spring naar inhoud

713 matches op de Beursvloer Tilburg 2017

Dinsdag 10 oktober 2017 vond in het net verbouwde Willem II Stadion aan Goirleseweg 34 in Tilburg de 12de beursvloer Tilburg plaats. Wethouder Hans Kokke opende de middag klokslag 15:00 uur met een traditionele gongslag.

De Beursvloer is een jaarlijks terugkerend evenement van ContourdeTwern waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar vinden. In een tijdsbestek van twee uur worden hulpvragen vanuit verenigingen en maatschappelijke organisaties ingevuld door aanbiedingen vanuit het bedrijfsleven. Bij deze “matches” wordt mankracht, materialen en kennis aangeboden. De ontvangende partij zet hier een interessante tegenprestatie tegenover. Zo ontstaat er voor beide partijen een win-win situatie.

Verenigingen en maatschappelijke organisaties lopen regelmatig tegen de grenzen van de eigen organisatie aan. Denk aan het ontbreken van specifieke kennis binnen de eigen organisatie, extra handjes of faciliteiten om een grote klus uit te voeren. Ze zijn daarom gebaat bij hulp van kwalitatieve waarde vanuit het bedrijfsleven. Nog veel te vaak wordt geld als dé enige oplossing gezien, men gaat eraan voorbij dat er ook andere mogelijkheden zijn. Beursvloer Tilburg kan oplossing bieden! Tijdens de Beursvloer wordt een podium gecreëerd om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen, zodat een invulling gegeven kan worden aan specifieke vragen of het realiseren van plannen. Ook worden maatschappelijke organisaties zich meer bewust van het feit dat zij niet alleen de vragende partij zijn, maar dat zij wel degelijk zélf het bedrijfsleven ook iets te bieden hebben.

Er werden dit jaar een recordaantal van maar liefst 713 matches gemaakt. Gon Mevis, directeur en bestuurder van ContourdeTwern was erg verrast en schreef er het volgende over op Twitter:

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen