Spring naar inhoud

500 extra parkeerplaatsen in Stappegoor

Er is een voorstel van het college van B&W (Burgemeester en wethouders) om 500 extra parkeerplaatsen te realiseren in het Stappegoorgebied. De gemeente Tilburg heeft al in september 2014 met het consortium Stappegoor en Euroscoop een overeenkomst gesloten.

In deze overeenkomst waren afspraken gemaakt over de bouw van een grote supermarkt en om 450 extra parkeerplaatsen te realiseren in het gebied Stappegoor. Dit aantal parkeerplekken wordt nu opgehoogd naar 500. In het voorstel betaalt de gemeente Tilburg de aanleg van de 300 parkeerplekken bij de Euroscoop. Kosten € € 1.370.000,-, waarvan € 305.000,- voor het parkeermanagementsysteem en € 1.065.000,- voor de aanleg van de parkeerplaatsen. Deze moeten komen op een braakliggend terrein ten westen van de bioscoop. De 200 plekken in een half verdiepte parkeergarage onder de nieuw te bouwen Jumbo Foodmarket financiert het Consortium Stappegoor.

In het plan worden er ook 64 parkeerplekken gerealiseerd waar bezoekers van de sportwinkels met een parkeerschijf kunnen parkeren. Dit wordt een blauwe zone. Het tarief voor parkeren is het 1e uur gratis. Daarna kost het 2 euro per uur met een maximum van € 10,- per dag. Het tarief voor de vrijwilligersabonnementen blijft ongewijzigd.

De kosten voor de meeste parkeerplaatsen in Tilburg worden per 1 september 2017 verhoogd naar 2,20 per keer, waarbij vanaf 1 januari 2018 het genoemde tarief jaarlijks wordt verhoogd met 2 procent totdat het tarief van 3 euro per keer is bereikt. Alleen op het terrein voor de ijsbaan blijft het huidige tarief gelden van 1 euro per dag en 50 eurocent.

Het voorstel van het college van B&W wordt maandag 15 mei 2017 voorgelegd in de raadscommissie Leefbaarheid en op een later tijdstip in de gemeenteraad worden behandeld.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen