Spring naar inhoud

28 sollicitanten voor vacature Tilburgemeester

Van 4 juli tot 1 augustus 2017, heeft de vacature open gestaan voor kandidaten die willen solliciteren naar de functie van Burgemeester van Tilburg. Vanwege de vakantieperiode was deze termijn een week langer dan gebruikelijk. Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft bekend gemaakt dat 28 mensen op deze vacature hebben gesolliciteerd.

Het gaat om 6 vrouwen en 22 mannen. 20 sollicitanten zijn burgemeester of wethouder (geweest) of hebben een andere politieke functie. 8 sollicitanten zijn afkomstig uit de vrije beroepen of de particuliere sector; zij combineren hun hoofdfunctie veelal met een of meerdere politiek-bestuurlijke nevenfuncties.

Tijdens zijn toespraak op 3 juli 2017 voor de gemeenteraad van Tilburg, zei Wim van de Donk dat grote steden doorgaans minder belangstelling trekken dan kleinere gemeenten. Terwijl kleine plaatsen gemakkelijk meer dan 25 sollicitaties krijgen, ontvangen grote steden er meestal niet meer dan 20.

Met 28 kan dus wel gezegd worden dat de belangstelling voor Tilburg en om hier burgemeester te worden, best groot is.

In de komende weken gaat eerst de Vertrouwenscommissie - bestaande uit raadsleden, van elke partij één - in conclaaf met Wim van de Donk om een voorkeurslijst van 5 à 7 personen samen te stellen. Uit deze kandidaten worden er vervolgens twee gekozen die worden voorgedragen aan de gemeenteraad in een besloten vergadering. De gemeenteraad kiest ten slotte uit deze twee de nieuwe burgemeester.

Naar verwachting kan de nieuwe burgemeester in november worden geïnstalleerd. Peter Noordanus gaat op 1 oktober 2017 met pensioen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen