Spring naar inhoud

2018 wordt Brabants themajaar ‘We Are Food’

Brabant staat bekend om het Bourgondische karakter en op het gebied van voeding en gastvrijheid zijn veel nieuwe ontwikkelingen. Veel Brabantse ondernemers zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten en werken aan duurzaam voedsel, gezond eten en vernieuwing.

Daarom willen de Provincie Brabant en AgriFood Capital in 2018 laten zien dat het mogelijk is om Brabant niet alleen de meest productieve maar ook de meest duurzame en innovatieve regio op het gebied van agrifood te laten zijn. Op allerlei manieren zetten overheid, kennisinstellingen en bedrijven zich hier al voor in. Dit themajaar biedt een podium voor al die initiatieven en moet leiden tot nieuwe vormen van samenwerking.

Meer video's.

De bedoeling is om de veranderingen en vernieuwingen in de voedselketen te versnellen, zodat massaproductie plaats zal maken voor een duurzame manier van produceren en zodat er balans kan worden gevonden tussen mensen, dieren en de omgeving. Dit is nodig om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de vraag naar gezond eten.

Om dit voor elkaar te krijgen willen de initiatiefnemers dat iedereen die op de één of andere manier bezig is met deze thema's, elkaar opzoekt om samen te werken. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor 'Brabantse Keukens', waarin wordt samengewerkt aan nieuwe initiatieven. Daarnaast zal er een campagne worden gestart opdat de consument zich meer bewust gaat worden over hetgeen er op zijn of haar bord ligt.

Alles bij elkaar zal het themajaar 'We Are Food' tot gevolg hebben dat dit meer bezoekers naar Brabant zal trekken die hier één of meerdere dagen willen verblijven tijdens vakantie of enkele vrije dagen.

Bron en meer lezen: website 'We Are Food'

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen