Spring naar inhoud

Zonnige biodiversiteitsdag in Oude Warande

Het was fris, maar zonnig tijdens de biodiversiteitsdag 2012 in de Oude Warande

Zondag 13 mei 2012 was het weer biodiversiteitsdag in Tilburg, ditmaal in de Oude Warande. Om 7:00 uur kon je op pad met de Vroege Vogel Wandeling. Daarna was er op het centrale plein een Biodiversiteitsmarkt waar van alles te doen was,  zoals planten ruilen en nestkastjes timmeren en met extra informatie over  ecologisch tuinieren, bijenhotels en bedreigde diersoorten. Meer informatie is te lezen op de website.

David Cornelissen van Vandiekomsa verzorgde een muzikale toon
Share

2 gedachten over “Zonnige biodiversiteitsdag in Oude Warande

 1. Godelieve Engbersen

  Op de Dag van de Biodiversiteit heb ik een aantal leuke interviewtjes gehouden. De moeite van het naluisteren waard, te vinden op mijn website:

  Gesprekken met WNF (Komt de Panda terug in Tilburg?), gesprekken met Marieke Moorman, een hoorspel met het ijs van Bram van Beurden, uitgebreid interview met OVAT. Zij waren met 4 kraampjes aanwezig. Als Transition Tilburg hadden we een vrolijke kraam met ook een vraag die ons bezighoudt. "Weet de bezoeker wat Peak-Oil is', het percentage mensen wat hiervan op de hoogte was was redelijk hoog. Ben je benieuwd naar deze kwestie (PeakOil) dan kun je altijd ook nog de lezing van Jeroen van Agt nazien via:
  http://www.olino.org/articles/2012/04/24/energiebesparing-mijn-ervaringsverhaal#more-37724

  PeakOil en klimaatverandering/biodiversiteit liggen in elkaars verlengde. Het is aan ons via allerlei actie's de biodiversiteit ook in de stad weer nieuw leven in te blazen. Dat kan!
  Als we elkaar weten te vinden. Dat was ook zo belangrijk van deze geslaagde dag. Alle clups hebben ook weer mét elkaar kennis gemaakt.

  Veel kijk en luisterplezier, en tot ziens, wie weet op de opendag van de Volkstuinen Tilburg, door OVAT georganiseerd.

  Godelieve Engbersen

 2. Paul van Est

  Beste mensen, dit is absoluut niet Jeroen Kant maar Diedeliedavid Falderalala. En ik vond het helemaal niet fris in de Oude Warande.
  Verders een heel leuk stukkie, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen