dinsdag 16 april 2024

4 gedachten over “Weg met de winkelstraat

  1. “sommige ondernemers zijn niet met hun tijd meegegaan”akkoord, maar daarmee is natuurlijk nog niet gezegd dat “de nieuwe tijd” betere tijden bied. de transitie van winkel naar webshop gaat misschien ook wel te snel en creëert zo wellicht een nieuwe zeepbel. van de 50 bekende adressen in een stad gaan we ineens naar 5 grote adressen op internet. Dit zal leiden tot een piek in faillissementen en werkloosheid.
    bovendien worden mensen nog minder bewust van hun aankopen (als ze het maar kopen) ze worden zo steeds meer consument en telkens ietsje minder mens. Ik fiets graag naar de stad en naar de markt en ik waardeer de ondernemers die nog echte persoonlijke diensten verlenen en die na uitgemolken te zijn door de ontwikkelaars nu steeds minder kans maken tegen de grote multinationals op internet.
    Natuurlijk moet je met de tijd meegaan (wie kan uberhaubt tegen de tijd in?) maar laten we ook af en toe “stilstaan” bij de toekomst.

  2. Helemaal waar! Meest treffend verwoordt nog met de opmerking over de pinpas als grootste innovatie…
    En de voorbeelden van ‘niet innoveren’ en ‘niet ondernemen’ zijn legio:

    – Een paar jaar geleden het debacle met betrekking tot de kerstverlichting; samen geen verlichting kunnen organiseren waardoor kerstsfeer, voor potentiële klanten uit, vertrekt.

    – Blijven praten over uitbreiding van winkelgebied terwijl er geen tekenen zijn dat detailhandel groeit. Hergroepering lijkt me een verstandiger besluit.

    – Waarom bezorgt Gianotten-Mutsaers mijn boek niet binnen een uur na bestelling terwijl concurrent Bol.com er wel een hele dag over doet? Met fastfood lukt het toch ook? (voor een boekwinkel kun je hier natuurlijk allerlei detailhandel lezen dus misschien is een gezamenlijke brommer-bezorgdienst een optie…)

    – En waar is het tegensignaal op de gewenste ontwikkeling in de Spoorzone? Het dwaalgebied of de Piushaven zijn toch prima alternatieve en reeds bestaande locaties voor het soort bedrijven daar zouden moeten komen? Handen ineenslaan en samen door ontwikkelen in plaats van mopperen op wat de gemeente organiseert…

  3. En last but not least: we, ik in ieder geval, zijn vooral koop moe en onze huizen, kleerkasten en tuinen volgepropt met tuincentrum parafernalia, barsten uit hun voegen van alles wat we dachten nodig te hebben om gelukkiger te worden wat uiteindelijk ’n illusie bleek. Shop til you drop is achterhaald en mede ingegeven door ’n economische crisis. Het wordt hoogste tijd voor een ander soort ‘vermaak’. Bijv. beleven, ervaringen en spullen delen ipv hebben en herwaardering van duurzaam. Gedaan met de weggooi cultuur..

  4. je vergeet het Parkeerbeleid van de Gemeenten en het Boetebeleid van de Wetgever i.v.m. eens voor een kwartier te weinig parkeergeld ingeworpen te hebben; dat is in ieder geval voor mij de reden dat ik niet meer naar het centrum van Tilburg ga om een boodschap te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *