Spring naar inhoud

Tilburgse Watersport Vereniging wil in Loven blijven, maar krijgt geen steun van wethouder

Leden van de Tilburgse Watersport Vereniging vulden de tribune van de raadszaal bij de discussie over de locatie van hun vereniging

Vanmorgen bij de vergadering van de commissie Economie stond na exact 14 maanden de Tilburgse Watersport Vereniging opnieuw op de agenda. En opnieuw waren veel leden op de publieke tribune aanwezig, gehuld in oranje reddingsvesten, om aandacht te vragen voor hun huisvesting.

Gaandeweg de discussie met wethouder Joost Möller, die ruim drie uur duurde, werd vooral duidelijk dat er door de gemeente Tilburg verschillende toezeggingen zijn gedaan aan zowel de Watersportvereniging, als aan bedrijvenorganisatie BORT en dat die toezeggingen haaks op elkaar staan.

Bij de Watersportvereniging is de indruk gewekt, dat hoewel het huurcontract dat zij voor 5 jaar met de gemeente hebben afgesloten in 2008 tijdelijk is, er toch te praten is over een vernieuwing van het contract, of dat anders de gemeente met een vervangende locatie zou komen. Tegelijkertijd heeft de gemeente aan het BORT beloofd, dat de Watersportvereniging zeker per 1 september 2013 weg zou gaan van de locatie aan de Zuiderkruisweg. Volgens Bas Wilthagen (PvdA) ligt in een document van augustus 2010 vast, dat de huurperiode met de Watersport Vereniging verlengd zou worden tot en met 2018. Echter, volgens wethouder Joost Moller klopt dit niet en hij stelt dat dit in ieder geval nooit naar buiten had mogen komen: "Het is een raadsel hoe dat op internet heeft kunnen belanden. Het is geen besluit maar een intern stuk. De inhoud wordt door het college niet erkend. In het college is aangegeven dat dit onjuiste informatie is." Dit kwam hem op felle kritiek te staan van Bart van de Camp (SP): "Hoeveel van die spookstukken zijn er eigenlijk op internet en hoe komen die daar? Hoe weten we nou welke stukken echt zijn en welke niet?"

De heer Roels, spreekt in namens de Tilburgse Watersport Vereniging

Het BORT behartigt de belangen van de bedrijven die langs de havenarm gevestigd zijn en die de Watersportvereniging graag ziet vertrekken. De heer Verbraak, die namens het BORT de raadsleden toesprak, stelde: "We vinden dat een watersportvereniging niet thuis hoort op een industrieterrein. Het is geen bedrijf, het is een mooie zichtlokatie en het is een belemmering voor andere bedrijven." Hiervoor kreeg hij alleen de steun van de VVD.

Ook de Watersportvereniging had een inspreker aangemeld, de heer Roels: "We worden niet serieus genomen en nergens bij betrokken. We worden als partij weggezet als rare uitzondering die niet op een bedrijfsterrein thuishoort. De zwaaikom lijkt ons de beste locatie, maar als we moeten verkassen verwachten we toch medewerking. In maart 2011 heeft u toegezegd om met plannen te komen en we hebben ze nog steeds niet gezien."

Ten slotte kondigde Joost Möller aan dat de huur per 1 september 2013 wordt opgezegd en de Tilburgse Watersport Vereniging per die datum weg moet.

Share

1 gedachte over “Tilburgse Watersport Vereniging wil in Loven blijven, maar krijgt geen steun van wethouder

 1. kappie

  ik heb via internet met verwondering naar deze commissievergadering economie geluisterd.
  Eerst even mijn conclusie: vroeger hadden we de textielbaronnen die de stad regeerde, nu hebben we de logistieke baronnen die dat doen. Er werd gesuggereerd dat er belangen verstrengeling is wat de heer verbraak betreft ik kan die mening delen.
  je kunt niet hoofd van het bort zijn en dan ook nog een functie hebben bij 1 van de grootste bedrijven op Loven.
  Er werd ook gesproken dat Tilburg weinig water heeft, dat klopt inderdaad, maar dan gaan we toch geen water dempen om bedrijven die van dat water gebruik willen maken aan te trekken.
  Het stukje grond waar de TWV gebruikt van maak ligt al ruim 40 jaar ongebruikt. en zie nu juist dit stukje is nu wat de gemeente Tilburg nodig heeft.Ik vind dit ronduit belachelijk dat deze vereniging weg moet (in de ogen van de wethouder op moet lazeren en wel zo vlug mogelijk)om een containerbedrijf zijn zin te doen.
  De vereniging moet weg en ze zoeken het zelf maar uit waar naartoe, de roeivereniging heeft zo`n(als ik het goed heb gehoord 7 hect.daar betaald men voor 800 euro per jaar, terwijl er ook tonnen subsidie wordt vertrekt.
  er zijn beloftes gedaan die weer ingetrokken worden, en dan praat de wethouder over beloftes aan het bort, die gehouden moeten worden, omdat ze anders geen betrouwbare partner zijn.
  van deze uitspraken zakt mijn broek van af.
  gelukkig zijn er een aantal partijen die het uitstekend doen voor deze vereniging. ( behalve de VVD en CDA die vinden net als de wethouder dat de vereniging maar weg moet)
  En dit alles voor een paar arbeidsplaatsen die het misschien oplevert, en als de bekende terminal dit gebruikt (wat iedereen vermoed) zal uitbreiding van werkgelegenheid nihil zijn, ondanks de miljoenen die dat gaat kosten om te dempen.Als u dit alles nog eens wil horen, beluisterd u toch eens de vergadering zelf, en hoort hoe de gemeente Tilburg met zijn burgers omgaat, dit duurt echter al jaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen