Spring naar inhoud

Tilburg gaat eco – Aflevering 2 – De Mobiele Moestuin

Er is veel aan de hand in Tilburg op ecologisch gebied. Groen schijnt een toverwoord te zijn. Veel mensen hebben behoefte aan een nieuwe manier van samenleven, waarin duurzaamheid een grotere plaats inneemt.

In de serie 'Tilburg gaat eco - gesprekken met milieubewuste mensen' gaat documentairemaker Martijn de Boer op zoek naar het verhaal achter de drang naar verandering. Wat beweegt deze Tilburgers en wat doen zij om hun doel te verwezenlijken?

In aflevering 2 gaan we langs gaan bij Stadshoeve de Tuin, aan de Korte Schijfstraat, naast de voormalige school de Vuurvogel. Daar werd een mobiele moestuin aangelegd, waar buurtbewoners een bak kunnen huren om hun eigen groenten te telen. We volgen de tuin van aanleg tot officiele opening.

Interviews met Angelique Cornelissen (buurtbewoner), Janneke Kannemans (Transfarmers), Arjan de Vries (Transfarmers), Paul van Est (Duurzaam Tilburg), Sophie Gruijters (Transfarmers), Jos Spaan (Ut Rooie Bietje), Tine van de Weyer (Pvda Tilburg) en vele buurtbewoners. Verder met Ferry van der Zaande, die samen met Tine van de Weyer de stadstuin opende.

Meer informatie vindt u op de website van Stadshoeve de Tuin

Film en stem: Martijn de Boer.

Voor de serie Tilburg gaat eco zoeken wij nog interessante onderwerpen. Doet u zelf ook iets duurzaams en wilt u daar eens over praten? Graag een mailtje naar Martijn@Tilburgers.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen