Spring naar inhoud

Tilburg gaat eco – aflevering 1 (pilot): het Kleding Ruil Feest

Er is veel aan de hand in Tilburg op ecologisch gebied. Groen schijnt een toverwoord te zijn. Veel mensen hebben behoefte aan een nieuwe manier van samenleven, waarin duurzaamheid een grotere plaats inneemt.

In de nieuwe serie 'Tilburg gaat eco - gesprekken met milieubewuste mensen' gaat documentairemaker Martijn de Boer op zoek naar het verhaal achter de drang naar verandering. Wat beweegt deze Tilburgers en wat doen zij om hun doel te verwezenlijken?

In de pilot van 'Tilburg gaat eco' gaan we langs bij het Kleding Ruil Feest, een initiatief van Transition Towns en in Tilburg georganiseerd door Catharina de Bruin. Deelnemers aan dit tweemaandelijke evenement kunnen hun meegebrachte kleding gratis ruilen tegen andere.

Meer informatie vindt u op de website van Transition Town Tilburg en Catharina de Bruin.

Interviews met: Marjam Sussenbach (Ontwerpster/Textielkunstenares), Elke Bienert (klant), Catharina de Bruin (Initiatiefnemer Kleding Ruil Feest), Erzsi Spaninks (klant), Irma Lamers (klant), Barbara van der Wulp (klant), Roland Samuels (Repaircafe Tilburg), en Godelieve Engbersen (Nachtburgemeester Tilburg).

Film en stem: Martijn de Boer.

Voor de serie Tilburg gaat eco zoeken wij nog interessante onderwerpen. Doet u zelf ook iets duurzaams en wilt u daar eens over praten? Graag een mailtje naar Martijn@Tilburgers.nl

Share

5 gedachten over “Tilburg gaat eco – aflevering 1 (pilot): het Kleding Ruil Feest

 1. Godelieve Engbersen

  Waar ik naar verwijs, maar waar ik de cijfers niet paraat heb is het belang van duurzame energie. Hier goed nieuws, vandaag heb ik de volledig digitaal gemonteerde video ontvangen van de presentatie op de Genoegdag 2012.
  De video is zojuist geupload en nu al te kijken op youtube via onderstaande link:

  http://www.youtube.com/watch?v=BdBnckYruhg

  Jeroen van Agt, van Olino (Ronald laat a4tje zien) geeft achtergrond informatie. #Peakoil gaat onze samenleving veel meer beinvloeden, verdient onze aandacht.
  Om de juiste keuzes te maken voor de toekomst.

 2. Godelieve Engbersen

  Op minuut 27 lees ik voor uit het boek van Herman Verhagen.
  De duurzaamheidsrevolutie. Erg mooi boek, via mij te leen.
  Het stukje wat ik voorlees gaat over de weerbarstige praktijk van ontwikkelingswerk.
  Hoe je documenten van 2000 pagina's op moet stellen voor een project. Mooie metafoor. Het oversteken van de weg door kippen.
  Het afluisteren waard. Boek via mij te leen en natuurlijk ook te koop. Herman Verhagen was een van de sprekers op de 4de landelijke Genoegdag in Tilburg, groetjes Godelieve. Was een vrolijk leuk kledingruilfeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen