donderdag 28 maart 2024

4 gedachten over “Participatiewet: Tilburgs Alternatief staat of valt met inzet van bedrijven

  1. Hoezo dit werk niet willen doen,Ik zou dat werk maar wat graag doen(heb het ook een tijdje gedaan)Maar als je dan vraagt om het in vast dienstverband te mogen doen.Dan krijg je niet de nodige indicaties jammer dan.

    jack

  2. Snap deze ophef niet, diamant werkt toch al voor veel gewone bedrijven en zelg=fs voor de gemeente doen ze goet werk, de plantsoentjes bijhouden, de verkeerd gestalde fietsen, verwijderen en de post bezorgen door de regen. daar mogen deze arbeiders toch wel goet voor betaalt worden. allemaal werkjes die de tilburgers zelf niet meer willen doen.
    Gewoon laten zoals het is en geode beloningen geven aan die mensche

  3. Een subsidie van 50 miljoen van de overheid voor de Diamant Groep om 2200 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans tegeven hun talenten in te zetten in werk. Dit lijkt mij ook enorm. dat is wel zo’n 23.000 subsidie per persoon per jaar. Daarnaast rekenen ze bij inzet van zo’n medewerker ook nog rond de 12.000 euro in-leen vergoeding. Dat betekend dat zo’n arbeidsplaats ruim 35.000 euro per jaar genereert.

    Laten we hopen dat dit subsidiespons systeem op zijn laatste benen loopt. want 35.000 euro is zelfs voor een ZZPer al een enorm ruim brutojaarsalaris. Een maximaal bruto minimumloon voor een volwassen gezonde werknemer bedraagd 20.000 euro bruto.

    Voordeel van deze crisis is dat zaken weer eens op scherp worden gezet nu zelfs gezonde mensen in de bijstand (15.000 euro bruto) zonder extra vergoeding verplicht aan het werk worden gedwongen op plekken die voorheen door deze diamantgroep medewerkers werden gedaan.

    Ben het met je eens Joop Moerkens dit moet en kan anders. “De sterkste schouders de zwaarste lasten” maar dan wel met een gelijke vergoeding.

    Willem

  4. Beste mensen,
    Als ik een ervaring mag delen:
    Teleperformance, waar ik gewerkt heb tot voor kort, lokte werknemers binnen met de belofte van de mogelijkheid een MBO-diploma te halen (onder de ronkende naam: ‘TP Academy’). Ze kregen er subsidie voor, en hadden een extra lokkertje om nieuwe werknemers te lokken (en die hebben ze erg hard nodig, het verloop is namelijk erg groot).
    De subsidieregeling werd afgeschaft, raad eens wat er toen gebeurde.
    TP Academy werd per direct afgeschaft, de mensen die als instructeurs ervoor werkten ontslagen.

    De goede niet te na gesproken, veel werkgevers zullen niet veel doen voor de mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, tenzij er zelf beter van worden. Valt de subsidie weg, dan staan deze mensen zo weer op straat.

    Wat betreft de Diamantgroep: 50 miljoen om 2200 mensen aan het werk te houden. Kunnen dat er niet veel meer worden?
    Een beschermde baan dus waar mensen iets aan hebben.

    Mvg

    Joop Moerkens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *