Spring naar inhoud

Nieuw Stadhuis zal eind 2016 klaar zijn

Stadhuis maquette
Stadhuis

Er is al vaker over gesproken: het Stadhuis is aan vernieuwing toe; de zwarte gevelplaten zitten vaak los of vallen van de muur en het gebouw heeft energielabel F. Die gevelplaten worden nu provisorisch vastgezet, wat €320.000 extra kost. Of er nieuwbouw komt, of een grondige renovatie is nog de vraag.

Joost Möller kwam tijdens de vergadering van de commissie Economie met een globaal stappenplan en een geschat prijskaartje: tussen de 60 en de 100 miljoen euro. Een ruime marge, want "De overheid heeft een voorbeeldfunctie om duurzamer en met hogere kwaliteit te bouwen en dat kost meer. Het voordeel is, dat het gebouw langer meegaat, al mogen we dat voordeel niet in onze boekhouding meerekenen", zo stelt Joost Möller. Overigens is bij dit bedrag ook meegeteld dat de gemeenteambtenaren tijdens de (ver)bouw tijdelijk in een ander gebouw gehuisvest moeten worden.

In mei van dit jaar zal de raad een beslissing nemen over verbouw dan wel nieuwbouw, en ook over hoe duurzaam het gebouw moet worden en wat het mag gaan kosten. Het definitieve ontwerp moet dan eind 2013 klaar zijn. Als dit wordt goedgekeurd kan de bouw in het voorjaar van 2014 beginnen. Eind 2016 moet het vernieuwde Stadhuis klaar zijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen