Spring naar inhoud

Natuurwerkdag en grote schoonmaak Moerenburg

Zwerfvuil opruimen in Moerenburg: het resultaat is elk jaar een enorme berg rommel, maar ook veel voldoening onder de vrijwilligers.

Het duurt nog een poosje voor het zover is, maar een goede voorbereiding is het halve werk. En er zijn veel vrijwilligers nodig die de handen een dagje uit de mouwen willen steken, dus alvast de agenda's trekken kan geen kwaad.

Zaterdag 6 november 2010 is het weer Nationale Natuurwerkdag

Ook in Moerenburg wordt dan weer enthousiast deelgenomen door mee te werken aan het schoonmaken van natuur en landschap.

De Werkgroep Behoud Moerenburg doet een beroep op iedereen die zich stoort aan het zwerfvuil in Moerenburg of die het gewoon lekker vindt om samen met anderen iets zinnigs te doen in de buitenlucht.

Elk jaar is er weer deelname door een grote groep enthousiaste mensen. En gelukkig is elk jaar het aantal deelnemers gegroeid. Steeds meer mensen hebben gemerkt dat het niet alleen heel prettig is om ná 6 november weer te kunnen genieten van een schoon Moerenburg, maar dat het ook enorm leuk is om de klus te klaren met andere enthousiaste wijkbewoners. Gewoon in kleine groepjes samen werken in de buitenlucht, even de handen uit de mouwen en ondertussen gezellig buurten. Ook van buiten de wijk zien we altijd belangstelling en uiteraard is iedereen welkom.

De gemeente Tilburg staat al jaren volledig achter deze actie en stelt werkhandschoenen, vuilniszakken en knijpers ter beschikking en zorgt ook voor de afvoer van het verzamelde vuil.

Het plan van aanpak

Om 10.00 uur 's morgens wordt er verzameld bij de kanaalbrug van de Oisterwijksebaan, voor de poort van de Volkstuin. Het karwei duurt tot ongeveer 15.00 uur 's middags. We houden pauze tussen 12.00 en 13.00 uur, de lokatie is nog onbekend. Er wordt tijdens de pauze soep, koffie en thee aangeboden door "Verrijk je Wijk". Voor een lunchpakketje moet je zelf zorgen, ook het advies om indien mogelijk met de fiets te komen, gezien de grote afstanden in het gebied.

Ook dit jaar hoopt de Werkgroep Behoud Moerenburg weer op een ruime belangstelling zodat echt het hele gebied bewerkt kan worden. Daarom, doe mee en breng je buren ook mee!

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers is het prettig als je vooraf even een aanmelding doet, dit in verband met de catering.

Voor meer informatie en aanmelding:

Werkgroep Behoud Moerenburg
Will van Sprang
Telefoon: 013-5354371
willvansprang [@] planet [punt] nl

Share

1 gedachte over “Natuurwerkdag en grote schoonmaak Moerenburg

  1. Jan Brok

    Goed werk.
    Alleen vraag ik mes af waarom het paard achter de wagen spannen. Zijn de bezoekers zo dankbaar dat ze de troep zo maar weggooien.
    Vind deze actie net zoiets als hondenstront door anderen op laten ruimen.
    Zo zijn we toch niet opgevoed. De vervuilers aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen