vrijdag 29 maart 2024

8 gedachten over “Hans Smolders stelt vragen over Resto VanHarte

  1. Waarom , mogen mensen in de bijstand, niet voor 2 euro, komen eten ?
    En alleen mensen , die bij de voedselbank komen ?

  2. De gemeente Tilburg is zo goed om jaren lang bestaande goed bedoelde burgeninitiatieven zorgvuldig via valse concurrentie de nek om te draaien. Voorbeelden te over in Tilburg.

  3. Het concept van Resto 013 is op zich prima: de organiatie van sociale eetpunten verspreid over de stad waar mensen met een smalle beurs en/of weinig sociale contacten, gezamenlijk een goede en gezonde (driegangen)maaltijd kunnen gebruiken voor weinig geld. Waar het aan mankeert bij Resto 013 is een goede PR apparaat. Veel meer mensen zouden over het project geinformeerd moeten worden. Ik zie Resto 013 niet als een opvolger van De Pollepel, dat in feite maar een kleine groep vaste gebruikers wist te bereiken. Ik heb jaren in de Stedekestraat gewoond (naast de Pollepel) en veel van de gebruikers behoorden niet tot de doelgroep armen, maar waren vooral mensen die voor het sociale contact kwamen. Ik vind het wel heel jammer dat de officieuze opvolger van De Pollepel, restaurant De Halve Gare van Zjef en Loutje Naaijkens, geen financiële steun geniet. Want dat verdienen ze in mijn ogen wel. Maar dat staat los van Resto-013 en haar doelstelling.

  4. Bij die geweldige kok van Poppel krijg je ook nog eens grote porties en niet van die afgemeten kleine porties en het is er altijd heel gezellig, ook na het eten….

  5. Ben nog een paar keer ergens anders gaan eten en nu kook ik zelf maar met veel moeite.Ze willen hier toch niets anders,alleen maar dingen voor mensen die dat helemaal niet nodig hebben. Voor de mensen die klant waren van de Pollepel wordt helemaal niets gedaan.jDat is Tilburg ten voeten uit.
    Ze laten ons lekker stikken.Goed zo meneer Noord anus!

  6. Resto van Harte begonnen in Tilburg zuid, daarna tweede stek in noord.
    Op een gegeven moment verdwenen uit zuid ,maar zoals zij toen de vrijwilligers behandeld hebben is niet om over naar huis te schrijven, en dit noemt zich sociaal.
    Wij gingen er ieder week eten maar na dit gebeuren nooit meer geweest, gaan nu iedere week bij het zuiderkwartier eten in het buurtrestaurant ook van de keuken Jurgen van Poppel en is nog eens goedkoper ook.

  7. Het was helemaal geen nieuw concept van Resto van Harte. Er is al jarenlang (lees sinds 2010) een wijkrestaurant op verschillende locaties. Het idee kwam van Jürgen van Poppel om mensen uit hun isolement te halen en samen te laten eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *